Over PASSA

PASSA (Plek voor ASS-ers in Amersfoort) is ontstaan vanuit de wens naar meer verbinding en herkenning. Om verschillende redenen kan dit vooral voor mensen met autisme/ASS (autismespectrumstoornis) een gemis zijn. Bijvoorbeeld door een drempel om ervaringen te delen of het risico op onbegrip uit de omgeving. Ook is het niet voor iedereen mogelijk om zich open en kwetsbaar op te stellen naar diens omgeving. Hoe ga je bijvoorbeeld met je diagnose om op je werk? Of binnen een relatie? Belangrijke thema’s die op ontspannen wijze aan bod komen tijdens onze activiteiten.

PASSA is begonnen als een ledeninitiatief van Vereniging PAS. Sinds november 2022 zijn we zelfstandig als Stichting PASSA, een plek voor mensen met Autisme. PASSA wordt gesteund door De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en Indebuurt033.

Benieuwd waar wij als organisatie voor staan? Dat lees je op de pagina Missie en visie. Bekijk het team van PASSA om een indruk te krijgen van onze mensen. Wil je meehelpen met PASSA? Ontdek hier verschillende manieren om bij te dragen.

PASSA voorziet met haar activiteiten in verschillende behoeften. Zowel vanuit maatschappelijk oogpunt (aandacht voor kwetsbare bewoners en terugdringen van eenzaamheid), persoonlijke ontwikkeling (toegang tot informatie) en het bevorderen van diversiteit onder de samenleving. PASSA wil een ontmoetings- en informatiepunt worden waar iedereen die iets over autisme (ASS) te weten wilt komen terecht kan. PASSA biedt een prikkelarme omgeving, een plek voor verbinding en ontspanning. Op langere termijn is de doelstelling om samen op zoek te gaan naar een eigen locatie en meerdere dagen per week open te kunnen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en de nieuwste ontwikkelingen? Volg dan PASSA op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.