Voor wie?

PASSA is bedoeld voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen (18+) met een diagnose of een sterk vermoeden van autisme.

Wil je bij je (eerste) bezoek graag iemand meebrengen? Dat is mogelijk op de speciaal daarvoor opengestelde activiteiten. In verband met de beperkte capaciteit ontvangen wij hierover wel graag vooraf bericht. Zo nu en dan organiseren wij activiteiten die openstaan voor mensen met en mensen zónder autisme (inclusieve maatschappij). Bekijk hiervoor de omschrijvingen van de activiteiten in onze online agenda.

Verschillende wensen

Iedere deelnemer bij PASSA heeft eigen wensen en motieven om mee te doen. Zo wil de één graag een spel komen spelen, en de ander gaat liever het gesprek aan. Onze ervaring leert dat praten een stuk eenvoudiger is tijdens een activiteit. Je hebt tenslotte direct een leuk gesprekonderwerp én een gedeelde interesse. Vooral samen koken en eten is bij uitstek geschikt om met anderen te verbinden. Iedereen draagt bij aan de activiteiten, waardoor er een heel divers aanbod ontstaat. Wist je bijvoorbeeld dat het ook mogelijk is om zelf een activiteit aan te dragen of te organiseren? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ontspannen sfeer

Binnen PASSA Amersfoort staat een veilige sfeer op één. We gaan binnen een ontspannen omgeving op respectvolle wijze met elkaar om. Op deze manier ontstaat er voor iedereen ruimte om wensen uit te spreken en grenzen aan te geven. Waar mogelijk houden wij hier rekening mee en maken we de nodige aanpassingen. Bijvoorbeeld door de muziek zachter te zetten, aangepaste verlichting of extra frisse lucht. Wil je weten of PASSA geschikt is of heb je nog andere vragen over je bezoek? Weet dat je meer dan welkom bent om deel te nemen aan de activiteiten of vooraf vragen te stellen.